İletişim Bilgileri
Telefon |
: |
(212)
2598040 |
Adres |
: |
Muallim Naci Cad. Vapur İskele Sk. No:2/1 Köy
Orta/ İstanbul |
Web Sitesi
http://www.semanticum.com
Hakkında
Semanticum, gerçek zamanlı olarak arama sonuçlarını depolarken semantik anlamlandırma altyapısını da kullanarak verileri anlamlı (olumlu, olumsuz, etkisiz) sonuçlar halinde raporlayan bir etakip platformudur. Aynı zamanda içerisinde markaların sosyal medya iletişim çalışmalarında kullanacakları, swot analizi, crm, wom analizi, s-talker gibi araçlara da sahiptir. Semantic analiz veri raporlama anlamında Türkiye’de bir ilk Dünya’nın da az sayıda örneklerdendir.
Sosyal medyada marka ve markayla ilgili tüm konuşmalar anlık Semanticum ile gerçek zamanlı olarak takip edilir. Markayla ilgili olumlu veya olumsuz tüm konuşmalar anlık olarak raporlandığı için marka adına da anında geri dönüş sağlanabilir. Bu sayede olası tüm kriz senaryolarının da önünde destekleyici bir sistem kurulmuş olur. Semanticum kendi indeksleme sistemini kullanarak anlık olarak 100 bine yakın web sitesi üzerinde istenen kelime ve temalar üzerinde anlık arama yapar ve bu sonuçları anlık olarak grafiksel ve tekst bazlı olarak markayla paylaşır ve raporlar.
Semanticum'la rakiplerin sosyal medyadaki tüm hareketleri takip edi-lerek anlık olarak raporlanır ve çoklu marka analizi içerisinde grafiksel ve içerik olarak karşılaştırılır. Bunun yanında Twitter gibi özel microblogging platformları üzerinde takip edilme, konuşulma ve ilgili markalarla birebir laflama gibi kriterlere göre de kapsamlı bir swot analizi yapılır. Yine tüm veriler semantic olarak değerlendirilir.
Marka için dijital mecrada yapılacak olan kampanyalar tüm analizi, mecra, yayılma, kullanıcı bazında anlık olarak raporlanır ve görüntülenir. Yayılma hızları içerik, görsel ve video bazlı olarak ayrı ayrı raporlanır.
Anlambilim (semantik), anlamları inceleyen bilimdir. Anlambilim, felsefi ya da mantıksal ve dilbilimsel olmak üzere iki farklı açıdan ele alınabilir. Felsefi veya mantıksal yaklaşım, göstergeler veya sözcüklerle bunların göndergeleri arasındaki bağlantıya ağırlık verir ve adlandırma, düz anlam, yan anlam, doğruluk gibi özellikleri inceler. Dilbilimsel yaklaşım ise, zaman içinde anlam değişiklikleriyle düşünce ve anlam arasındaki karşılıklı bağlantı vb. konular üstünde durur.
Anlam, dilbilim bağlamında söylemlerin ve yazılı metinlerin zihindeki çağrışımları olarak tanımlanabilir. Ancak bu tanım çoğunlukla eksiktir. Çünkü birçok kaynakta değişik tanımlamalar mevcuttur. Anlam bir bakıma niyet, değer, bilgi vb. birçok kavramı karşılayan bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Belirginleştirilebilecek yönleri vardır. Bu konuda anlambilimciler oldukça mesafe kaydetmiştir.
Kategorileri, Faliyet Alanları
online pazarlama
medya takip
medya analizi
devrim altaylı
online medya taki...